1
     Pe 17 martie 2022, FSLI in parteneriat cu Sindicatul Profesorilor din Bulgaria (SEB) si Sindicatul Profesorilor din Serbia (TUS) a lansat proiectul GREEN SCHOOLS – SCOLI VERZI, finanțat prin programul Erasmus+ (Agentia Nationala din Bulgaria). Coordonatorul proiectului este SEB Bulgaria.
     Proiectul își propune să sprijine cadrele didactice din învățământul primar în furnizarea unei educații de mediu de calitate, care să fie în concordanță cu dimensiunile moderne ale subiectului și să contribuie la dezvoltarea culturii ecologice si de protectie a medilui în rândul generațiilor tinere. Vom crea un curs de formare pentru profesorii din învățământul primar în domeniul educației ecologie. Cursul va oferi, de asemenea, un manual pentru cadrele didactice pentru a le ajuta să implementeze conceptul de „școli verzi”, care promovează dezvoltarea unei culturi de mediu cuprinzătoare a comunității școlare și să creeze strategiile lor individuale de predare.
     În cadrul proiectului vor fi instruiți 30 de profesori din învățământul primar, care vor implica 750 de elevi în activități de educație ecologică. După pilotarea modelului de mentorat, acesta va fi diseminat în rândul membrilor celor trei sindicate (aprox. 250.000 de cadre didactice).
Manualul proiectului poate fi descarcat de AICI
Back to top of page